TRAIN TO HEAL

De gekwetste sporter kan niet alleen voor zijn revalidatie bij ons terecht, maar ook voor de retraining en verdere fysieke begeleiding. Hier bieden we een fysiek programma op maat, waarbij zowel kracht, lenigheid als conditie aan bod komen.

Taping

Sporttaping:

door middel van elastische en niet-elastische tape en bandage, wordt het aangedane lichaamsdeel ondersteund. Op deze manier gaan we een verergering van het letsel tegen en kunnen de activiteiten sneller hervat worden.

Kinesiotape:

Dit type van tape gaat op een natuurlijke manier de beweging ondersteunen, zonder deze te hinderen.

Mc Conneltaping:

Aangewezen bij knie- en schouderletsels. Dit type tape is gemakkelijk zelf aan te leggen en kan met aanvullende oefeningen het genezingsproces bevorderen.

Stabilisatietraining

Bij vele klachten in het lichaam is er sprake van een gebrekkige stabiliteit. Dit kan bij nek- of rugklachten zijn, maar eveneens problemen ter hoogte van knie, schouder, heup… Door middel van specifieke oefeningen wordt de stabiliteit van het aangedane segment hersteld.
Hier maken we eveneens gebruik van bepaalde concepten zoals Pilates oefentherapie, Kinetic Control en Performance Stability.

Electrotherapie

De electrotherapie is een kinesitherapeutische techniek die gebruik maakt van electrische stroomvormen met een therapeutisch doel. Hieronder vallen de ultrasone, laser, electrische stroomvormen, ATPS, sonoforese,…

Manuele behandelingen

Onder de manuele behandelingen vinden we o.a. verschillende vormen van massages, mobilisatie (e.g. Mulligan methode), manipulaties,…

Screening

Het gericht onderzoeken van het lichaam om eventuele tekorten op te sporen en om deze via een gerichte oefentherapie te normaliseren. Hier wordt getracht om enerzijds een mogelijk letsel preventief aan te pakken en anderzijds om een prestatieverbetering te bekomen.